“s”quaremountains

COCKTAIL
RECEPTEN

MOSCOW MULE

Deze Moscow Mule is voor het die-hards onder ons, geserveerd in een koperen beker.

Ingrediënten:

  • 50 ml SquareMountains Vodka
  • 100 ml Gember bier
  • Agostura Bitter
  • Halve limoen
  • Gedroogde sinaasappel
  • IJsblokjes

GINSANE & TONIC

Ingrediënten:

  • 40ML Squaremountains GINsane
  • 70ML tonic (bij voorkeur Fever-Tree)
  • IJs
  • Schijfje sinaasappel
  • Stokje zoethout of kaneel

Mandy Manga’s recept voor de GinSane Southside:

Ingrediënten:

  • 40 ml SquareMountains GINsane
  • 20 ml limoensap (= halve limoen)
  • 10 ml suikerwater
  • 8 blaadjes munt
  • IJsblokjes
Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, schudt hem krachtig gedurende een halve minuut en schenk hem in een voorgekoeld bol glas.

Datze Gschwindt’s Afternoon Genever cocktail:

Ingrediënten:

  • 40 ml Squaremountains Genever
  • 1 halve citroen
  • 6 frambozen
  • Een takje verse rozemarijn voor de garnering
  • 50 ml suikerwater
  • Flink wat ijsblokjes

Bereiding:

Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de Squaremountains Genever, het citroensap, de suikersiroop en de frambozen toe. Flink schudden! Giet vervolgens de mix in een glas (gebruik hiervoor een barzeef of strainer zodat het ijs in de shaker blijft). Doe er een takje rozemarijn of een schijfje gedroogde sinaasappel in.

Keete Olorosa's: Screwdriver

Ingrediënten:

  • 50 ml SquareMountains Vodka
  • 200 ml verse jus d’orange
  • IJsblokjes
  • Sinaasappelpartje

Rosá Lime’s Peated Genever Cocktail

Ingrediënten:

  • 30ML Peated Genever
  • 70ML Limonata of Bitter Lemon
  • IJsblokjes
  • Citroenpartje

Squaremountains wordt bewoond door het Volk van Jemper. In de bossen, heidevelden, venen, bergen, in de dorpen en in de lucht hebben zich de tribes van het Volk van Jemper, de Ginsane, Vodkane, Genfake en Whiskane gevestigd. Al eeuwen geleden. Elke tribe heeft zijn eigen (en eigenwijze) wijze van wonen, leven en feesten. Iedere tribe ontwikkelde een eigen drank in de loop der jaren. Die drank is gemaakt met eigen, lokale, ingrediënten en gestookt in koperen ketels.

Vanwege hun wijze van wonen staat binnen het Volk van Jemper de vraag centraal: wat is onder en wat is boven. Dat komt terug in de presentatie van hun drank. En in hun manier van proosten. In plaats van ‘proost’ zeggen ze ‘verdraaid’. En daarnaast smaakt hun drank Verdraaid Lekker.