Contact

Squaremountains is een merknaam van Stokerij Twentse Ketels BV. 

Stokerij Twentse Ketels werd in april 2018 door Maarten jan Leppink, als geboren Square Mountaineer, in Haaksbergen opgericht. Met een ruime ervaring in het ontwikkelen, produceren, mengen, roeren, verpakken en op de markt brengen van vloeibare hulpstoffen, was een overstap naar eenzelfde combinatie met natuurlijke grondstoffen een logisch vervolg. Stokerij Twentse Ketels maakt eerlijke distillaten zoals jenever, gin, vodka, levenswaters van fruit (eau de vie) en natuurlijk whisky (beschikbaar vanaf 2022).

Met het opzetten van Stokerij Twentse Ketels blaast Maarten jan ook het ambacht van stoker/distilleerder in Zuid-Twente nieuw leven in. In een omgeving waar natuurlijke grondstoffen ruim voorhanden zijn en er veel aandacht is voor de natuur en haar voortbrengselen is Haaksbergen, ook bekend onder de naam SquareMountains, de plek om dat te realiseren. Zo is zijn er op vele plekken originele jeneverbesstruiken te vinden, onder andere in Het Lankheet. De jeneverbes is een grondstof die in zowel jenevers als gin de hoofdsmaaktoon levert. Daarnaast is er een overvloed aan oude fruitsoorten in boomgaarden op landgoederen, in boomgaarden en tuinen in de dorpen en op oude boerenerven voorhanden.

Een eerlijke geur, smaak en afdronk van de toegepaste natuurlijke ingrediënten zijn de referentiepunten waar de volledige aandacht op ligt tijdens het distillatieproces. Zo ontstaat een optimale beleving bij het drinken van een glas van Twentse Ketels.

Na ruim anderhalf jaar werken aan de juiste combinaties van natuurlijke grondstoffen en de installatie van het bijpassende machinepark (o.a. 3 koperen distilleerketels) was de stokerij volledig bedrijfsklaar in november 2019.

Stokerij Twentse Ketels is een onafhankelijke ambachtelijke stokerij.